Irion ondersteunt en promoot het gebruik van het Semantische Web, een gezamenlijke beweging die is ingezet door W3C. Bij het bouwen van oplossingen voor klanten probeert Irion steeds het gebruik van Linked Data en Semantic Web protocollen en standaarden, zoals XML, OWL en RDF, te stimuleren.
Waarom?

Waarom?

Het antwoord is dat naar het zich laat aanzien de volgende generatie van het internet veel meer zal zijn dan slechts een grote vergaarbak van meer of minder gestructureerde documenten en pagina’s. Het zal eerder een structuur (web) worden van semantische data, zodanig gestructureerd dat veel meer recht wordt gedaan aan de integriteit van de impliciete structuren die aan lokale data ten grondslag liggen. Tegelijkertijd biedt het Semantische Web de mogelijkheid tot een geleidelijke standaardisatie. Deze vindt niet plaats op het niveau van de structuren zelf, maar van de semantische eigenschappen van de data.

Alle Irion technologie en producten zijn Semantic Web en Linked Open Data compliant, hetgeen betekent, dat indien wenselijk en adequaat semantische oplossingen voor klanten zeer snel kunnen worden geïmplementeerd.

Semantic Web Stack